Reservelijst voor vaccinaties: Vaccinatiecentrum Voorkempen werkt voortaan met QVAX

Gepubliceerd op donderdag 22 apr 2021 om 17:31
Sinds begin april kan iedereen zich inschrijven op QVAX. Dit is de centrale reservelijst voor Covid-19 vaccins. Ook het vaccinatiecentrum Voorkempen werkt vanaf nu met de elektronische reservelijst.
Sinds begin april kan iedereen zich via deze weg inschrijven op QVAX. Dit is de centrale reservelijst voor Covid-19 vaccins. Ook het vaccinatiecentrum Voorkempen werkt vanaf nu met de elektronische reservelijst.
 
Via QVAX kan elke meerderjarige zich online inschrijven op een elektronische reservelijst voor vaccinatie in het centrum in zijn buurt. Je kan op de lijst aangeven op welke momenten je beschikbaar bent. Het vaccinatiecentrum vaccineert eerst mensen die een uitnodiging tot vaccinatie gekregen hebben.
 
Maar wanneer mensen niet opdagen voor hun afspraak of wanneer er 'lege afspraken' zijn voor de komende dagen heeft het vaccinatiecentrum mogelijk wat dosissen op overschot. Dan doet het centrum een beroep op de reservelijst van QVAX. Ze roepen mensen op die op dat moment beschikbaar zijn, volgens de hoogste prioriteit. In ons vaccinatiecentrum wordt geen enkel vaccin weggegooid. Voor elke lege afspraak, bellen we iemand van de reservelijst op.
 
Belangrijk: de oproepen gaan eerst naar de mensen met de hoogste prioriteit. Dit wil zeggen dat ze eerst naar de oudste mensen gaan, dan naar de mensen met onderliggende aandoeningen. Het is dus niet zo dat wie zich eerst inschrijft, eerst opgeroepen zal worden.
 
Ben je geregistreerd en krijg je een sms of een e-mail? Bevestig deze afspraak snel online. Zodra je bevestigt, zal je doorgestuurd worden naar een reservatiesysteem om een afspraak te maken hoe laat je in het vaccinatiecentrum wordt verwacht. Als je niet of te laat reageert op een oproep, vervalt ook je inschrijving op de reservelijst en moet je je opnieuw inschrijven.
 
Als je al eerder een aanvraag deed via QVAX voor ons vaccinatiecentrum, blijft deze aanmelding bewaard.

Meer info vind je op https://www.laatjevaccineren.be/inschrijven-op-de-reservelijst-van-een-vaccinatiecentrum-qvax