2110-dag. Wijnegem viert feest!

Gepubliceerd op dinsdag 5 okt 2021 om 14:16
2110 is een iconisch postnummer. Maar daarnaast is 21/10 ook een mooie oktoberdag, en in ons geval een lokale feestdag waar geen dagje verlof aan vasthangt. Op onze 2110-dag staat dit jaar de gerestaureerde Jan Vlemincktoren centraal.

Wat kan je beleven op deze mooie dag?

Radio 2110FM - Live, vanuit de toren

Wil je mee genieten van een radio-uitzending, live vanuit de toren, die in heel Wijnegem op de radio te beluisteren valt? Stem af op 102.3mhz en luister van 14 uur tot 22 uur naar Radio 2110FM! Voor de presentatie kunnen we rekenen op de hulp van niemand minder dan Evert Venema (Radio 1) en Ivan Pecnik (Zone Stad, Tegen De Sterren Op, e.v.a.). Op Radio 2110FM komen verschillende thema's, belangrijk voor ons lokaal bestuur, aan bod:

  • 14 tot 15.30 uur seniorenradio 
  • 15.30 tot 16 uur kinderradio 
  • Korte, leuke interviews met onder andere de voorzitter van de seniorenraad, de voorzitter van de heemkring Jan Vleminck, onze burgemeester Leen Wouters en enkele jongerenorganisaties, zoals Young Mission die in het park in de lichtbron zitten.

Je kan via 2110@wijnegem.be of onze sociale media-kanalen je muzikale top 3 doorgeven aan ons radiostation. Zo dansen en zingen we op 21/10 allemaal samen op de Wijnegemse top 50.

Interessante activiteiten door heemkring Jan Vleminck

De heemkundige kring verzorgt voor alle inwoners rondleidingen in de toren tussen 14 en 18 uur. Een rondleiding neemt ongeveer een half uurtje in beslag. De Heemkring voorziet hierbij een doorlopende fotomontage over de geschiedenis van het Wijnegemhof, en meer specifiek de Jan Vlemincktoren. Deze kunnen namelijk niet los van elkaar gezien worden. 

Is er net een rondleiding vertrokken? Dan kan je alvast genieten van de doorlopende filmvoorstelling over de werkzaamheden en de officiële inhuldiging van de Jan Vlemincktoren, gefilmd en gemonteerd door Swa Drofmans.

Aan de hand van foto's, filmpjes en een deskundige uitleg kom je dus alles te weten over de geschiedenis van de toren. Er valt nog zoveel te ontdekken

Foodtrucks

Aan de ingang van de toren - via de Wommelgemsteenweg - kan je komen luisteren, of genieten van een hapje en een drankje bij de foodtrucks Malle Balle en Blanco Bus. De Wijnegemse vereniging tStraat biedt onder andere het Wijnegemse 'Blitz'-bier aan, maar er is ook koffie, thee en fris! Voor ieder wat wils!

Vier jij deze mooie dag ook met ons mee?